Spaţiul necesar găzduirii unui site

Aşa cum am descris anterior, pentru ca un site să existe pe internet, acesta trebuie găzduit pe un server şi mai exact pe un hard disk al acestuia. În sprijinul celor neiniţiaţi, expun câteva idei privind spaţiul necesar unui site web.

Pachetele oferite de firmele de hosting asigură spaţiul necesar găzduirii unui site proporţional cu preţul plătit, iar dacă spaţiul se umple în timp, atunci se poate achiziţiona un pachet mai mare la un preţ superior.

Ideal este să anticipaţi conţinutul site-ului ce urmează a fi uploadat în timp de un an şi să faceţi un mic calcul aproximativ, pentru a nu avea totuşi probleme sau emoţii pe parcurs.

De reţinut că în formula de calcul a spaţiului ocupat nu intră doar fişierele site-ului propriuzis, ci intră şi fişierele ataşate sau uploadate ulterior (documente, imagini, animaţii), baza de date utilizată de site, fişierele de stocare a mailurilor primite, fişiere de statistici etc.

În cazul în care vedeţi că spaţiul este ocupat în mare procent sau chiar complet, înainte de a reclama o eroare de calcul, verificaţi în CP ce anume vă ocupă totuşi spaţiul alocat.

Spaţiul necesar găzduirii unui site

În ceea ce priveşte site-ul propriuzis, un site web creat de webdesigner este adesea mult mai mic şi mai compact decât un CMS general, complicat şi neoptimizat, realizat de către cei neiniţiaţi.

Pentru că în acest articol analizăm spaţiul ocupat, exemplific doar cum un site realizat la comandă, având câteva pagini, poate măsura până în câţiva MB, în timp ce un CMS complex sau blog urcă uşor până la… sute de MB sau chiar mai mult!

În final chiar dacă spaţiul este adesea oferit cu titlul de „nelimitat”, nu recomand abuzarea de spaţiu, doar pe principiul „că tot e plătit”, pentru că acest lucru se poate întoarce vreodată împotriva dvs. atunci când va fi nevoie de mutarea site-ului, mentenanţă, modificări, depistare erori etc., iar gestionarea oricărui lucru foarte complicat şi de foarte mari dimensiuni este greoaie, durează şi mai ales costă!Spaţiul necesar găzduirii unui site publicat: 2018-12-12T10:57:53+02:00, actualizat: 2018-12-12T11:48:18+02:00 by WHD.ro [ Web Hosting & Design ]