Domeniile Europei

Domeniu România (.ro)
Despre domeniul .ro cred că am am auzit cu toţii şi nu voi insista asupra lui prea mult, voi menţiona doar că este recomandat celor ce doresc o targetare geografică şi lingvistică strict asupra României.

Domeniu Europa (.eu)
Domeniul .eu are o „greutate” mai mare, are avantajul unei mai bune aprecieri la nivel european însă şi dezavantajul unor pretenţii mai mari în ceea ce priveşte calitatea şi conţinutul, mai ales că acesta poate targeta mai multe ţări. Astfel, aspecte precum: mai multe state, mai multe limbi, o arie mai mare de acoperire, mai multă concurenţă, etc. impun o atenţie sporită în indexări. Este recomandat a fi utilizat de organizaţiile din statele membre ale UE.

Domenii Europa (coduri)
Fiecare ţară are TLD (top-level domain) rezervat, astfel dacă aveţi în obiectiv cumpărarea unui domeniu european, extinderea afacerii în alte ţări din Europa, sau doar un refresh al bagajului de cunoştinţe generale, atunci vă puteţi informa din tabelul următor.

TLD Ţara (Europa)
.me Montenegro
.ie Ireland
.im Isle of Man
.am Armenia
.at Austria
.ba Boznia
.be Belgium
.bg Bulgaria
.by Belarus
.ch Switzerland
.uk U. Kingdom
.es Spain
.hr Croatia
.cz Czech Rep.
.de Germany
.dk Denmark
.fi Finland
.fr France
.gr Greece
.gl Greenland
.hu Hungary
.it Italy
.il Israel
.ee Estonia
.lv Latvia
.li Liechtenstein
.lt Lithuania
.lu Luxembourg
.mk Macedonia
.mt Malta
.md Moldova
.nl Netherlands
.no Norway
.pl Poland
.pt Portugal
.ro Romania
.ru Russia
.se Sweden
.sk Slovakia
.tr Turkey
.ua Ukraine


Domeniile Europei publicat: 2013-01-23T14:44:32+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:16:54+00:00 by WHD.ro [ Web Hosting & Design ]