Cu sau fără www – Cum redirectăm întregul site?

Orice site din internet se poate deschide tastând într-un browser numele său în forma simplă, de exemplu domeniu.ro, sau tastând numele său sub forma unui subdomeniu, de exemplu www.domeniu.ro. Singura diferenţă este deci acel www. de la începutul numelui, care însă nu pare foarte semnificativ pentru utilizator. Fiecare tastează cum doreşte şi ajunge… tot acolo, pe site-ul dorit.

Problema se complică uşor atunci când proprietarul de site are anumite preferinţe şi doreşte ca site-ul său să „existe” doar într-o anumită variantă cu sau fără www, iar dacă mergem şi mai departe, ajungând în zona profesională vom descoperi că este chiar indicat să nu existe ambele variante pentru că site-ul respectiv poate fi indexat ca „două site-uri” distincte dar identice, unul fără www şi unul cu www…

Nu contează aşadar de ce doriţi doar o variantă şi nu contează care variantă vă place mai mult. Tot ce contează este să faceţi setările corecte, astfel încât indiferent ce tastează utilizatorii în browsere să ajungă la acelaşi site indicat de dumneavoastră, cu sau fără www, şi odată cu ei să ajungă şi motoarele de căutare tot acolo, pentru a nu există un site duplicat.

Redirectare-cu-fara-www.

Pentru acest lucru putem aplica o metodă foarte simplă şi eficientă, ce constă în redirectarea obligatorie a tuturor paginilor site-ului către varianta dorită, astfel încât să fie eliminată general şi definitiv varianta nedorită. Există 2 variante posibile:

Redirectarea cu www.

Această redirectare constă în adăugarea prefixului www. înaintea domeniului, astfel încât toate paginile site-ului vor începe sub forma www.domeniu.ro/… indiferent că sunt apelate cu sau fără www. Tot ce trebuie să faceţi este să adăugaţi codul următor în fişierul .htaccess:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domeniu\.ro$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.domeniu.ro/$1 [R=301,L]

Redirectarea fără www.

Această redirectare constă în eliminarea prefixului www. de la începutul domeniului, astfel încât toate paginile site-ului vor începe sub forma domeniu.ro/… indiferent că sunt apelate cu sau fără www. Ca şi în varianta precedentă, va trebui să adăugaţi în fişierul .htaccess codul următor:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.domeniu\.ro$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://domeniu.ro/$1 [R=301,L]

După adaugarea codului nu uitaţi să faceţi imediat câteva probe pentru a verifica funcţionarea corectă a redirectării de la non-www la www, sau de la www la non-www, cum aţi ales după caz, adică să vedeţi în bara de adrese a browserului exact varianta dorită: www.domeniu.ro/… sau doar domeniu.ro/…Cu sau fără www – Cum redirectăm întregul site? publicat: 2016-07-20T09:36:29+03:00, actualizat: 2017-01-02T19:16:53+02:00 by WHD.ro [ Web Hosting & Design ]