Sincron sau Asincron

– Ce tip de coduri să inserez în site-ul meu să meargă mai bine, sincron sau asincron?

Ce înseamnă Sincron şi Asincron

SINCRON înseamnă că două sau mai multe elemente ale site-ului se încarcă pe rând între momentul inițial al primului element și momentul final al ultimului element, adică într-un interval de timp însumat, elementele afectându-se unele pe altele, în mod serie.

ASINCRON înseamnă că două sau mai multe elemente ale site-ului se încarcă între momente inițiale diferite și momente finale diferite, adică în intervale de timp diferite, elementele neafectându-se unele pe altele, în mod paralel.

Sincron sau Asincron – De ce este important

Adăugarea unor elemente externe într-un site web nu va influenţa în mod vizibil timpul de încărcare a acestuia, însă pot apărea aleator perioade când site-ul se va încarca foarte greu sau cu mari pauze. Aceste elemente pot frâna încărcarea site-ului, proprietarii constatând că parcă agaţă pe undeva, dar nu mereu… 

Acest lucru este foarte neplăcut şi derutant în acelaşi timp pentru că deşi ai un site realizat impecabil, cu încărcare rapidă şi resurse suficiente, descoperi că latenţa web persistă neregulat într-un mod cu totul deranjant.

Adăugarea pe lângă elementele interne locale (texte, imagini etc.) a unor componente externe (scripturi pentru anunţuri, reţele sociale etc.) poate îngreuna sau chiar bloca încărcarea paginilor web, acestea rămânând în aşteptare până când se primeşte conţinutul dorit sau se primeşte un anumit tip de răspuns din partea furnizorului extern.

Sincron sau Asincron

Sincron vs Asincron

Problemele de mai sus se întâmplă în general în cazul Sincron, când toate elementele sunt încărcate pe rând, iar restul site-ului aşteaptă până se încarcă fiecare componentă în parte.

Avantajul scriptului Asincron este că acesta nu blochează încărcarea completă a site-ului, iar conţinutul extern este afişat doar atunci când şi dacă este primit din sursa externă.

Deci, dacă trebuie să inseraţi un cod în site şi aveţi de ales între un cod (script) sincron sau asincron, cel mai indicat este să alegeţi codul asincron pentru a lăsa site-ul să se încarce la viteză maximă. Scripturile inserate astfel vor funcţiona oarecum independent (în paralel) şi nu vor frâna site-ul nici chiar atunci când sursele externe sunt căzute sau nu funcţionează corect.Sincron sau Asincron publicat: 2020-05-02T16:20:26+03:00, actualizat: 2022-01-20T16:42:56+02:00 by WHD.ro [ Web Hosting & Design ]