Sincron sau Asincron?

– Ce tip de coduri să inserez în site-ul meu, sincron sau asincron?

Adăugarea unor elemente externe într-un site web nu va influenţa în mod vizibil timpul de încărcare a acestuia, însă pot apărea aleator perioade când site-ul se va încarca foarte greu sau cu mari pauze. Aceste elemente pot frâna încărcarea site-ului, proprietarii constatând că parcă agaţă pe undeva, dar nu mereu … Acest lucru este foarte neplăcut şi derutant în acelaşi timp pentru că deşi ai un site realizat impecabil, cu încărcare rapidă şi resurse suficiente, descoperi că latenţa web persistă neregulat într-un mod cu totul deranjant …

Adăugarea pe lângă elementele interne locale (texte, imagini etc.) a unor componente externe (scripturi pentru anunţuri, reţele sociale etc.) poate îngreuna sau chiar bloca încărcarea paginilor web, acestea rămânând în aşteptare până când se primeşte conţinutul dorit sau se primeşte un anumit tip de răspuns din partea furnizorului extern.

Sincron-sau-Asincron

Acest tip de problemă se întâmplă în general în cazul Sincron, când toate elementele sunt încărcate pe rând, iar restul site-ului aşteaptă până se încarcă fiecare componentă în parte. Avantajul scriptului Asincron este că acesta nu blochează încărcarea completă a site-ului, iar conţinutul extern este afişat doar atunci când şi dacă este primit din sursa externă.

Deci, dacă trebuie să inseraţi un cod în site şi aveţi de ales între un cod (script) sincron sau asincron, cel mai indicat este să alegeţi codul asincron pentru a lăsa site-ul să se încarce la viteză maximă. Scripturile inserate astfel vor funcţiona oarecum independent (în paralel) şi nu vor frâna site-ul nici chiar atunci când sursele externe sunt căzute sau nu funcţionează corect.


Sincron sau Asincron? publicat: 2017-02-24T17:20:26+03:00, actualizat: 2017-02-24T19:29:21+03:00 by WHD.ro [ Web Hosting & Design ]