Cum să alegi un nume de domeniu perfect în 4 paşi simpli

Sunteţi în căutarea unui nume de domeniu? Alegerea unui nume de domeniu cât mai interesant este una dintre cele mai importante etape pe care le veţi parcurge pentru punerea în funcţiune a website-ului dvs. Pe lângă faptul că un nume de domeniu vă defineşte website-ul, el comunică informaţii importante atât vizitatorilor cât şi roboţilor motoarelor de căutare.

Există diverse metode pe care le puteţi utiliza pentru ca numele dvs. de domeniu să fie cât mai eficient posibil. Puteţi căuta cuvinte cheie puternice, puteţi utiliza un generator de nume de domenii care să vă ofere idei, sau puteţi utiliza un dicţionar pentru a vă documenta şi căuta cuvinte şi informaţii care să vă ajute în decizia finală.De ce este important să alegi cu atenţie numele tău de domeniu

Numele dvs. de domeniu este adresa de „domiciliu” a website-ului dvs. online. Chiar dacă nu este singurul factor care afectează succesul website-ului dvs. există multe motive pentru care este important să alegeţi cu atenţie un nume de domeniu:

– Un nume unic, memorabil, este mai probabil să fie reţinut de vizitatori şi să îi încurajeze să revină;

– Numele dvs. de domeniu poate oferi imediat vizitatorilor noi (sau utilizatorilor motoarelor de căutare) o idee despre scopul website-ului dvs.;

– Numele de domenii au un impact asupra SEO (search engine optimization);

Schimbarea numelui de domeniu după publicarea şi promovarea website-ului dvs. poate duce la complicaţii care necesită mult timp pentru a fi corectate, în special în zona SEO.

Numele de domenii sunt importante şi au puterea de a transforma proiectul dvs. într-unul de succes. Alegerea numelui de domeniu potrivit ar trebui să fie un proces bine analizat în care să luaţi în considerare toate opţiunile dvs. înainte de a vă decide.Cum să alegi un nume de domeniu perfect în 4 paşi simpli


Pasul 1: Alege unul sau mai multe cuvinte cheie care îţi reprezintă website-ul

Există multe moduri de a începe să adunaţi idei pentru un nume de domeniu. Puteţi folosi ca punct de plecare propriul nume sau afacerea dvs. existentă, însă un ingredient cheie al unui nume de domeniu cu adevărat eficient poate fi un cuvânt cheie puternic.

Utilizarea cuvintelor cheie în numele domeniului dvs. este utilă din aceleaşi motive pentru care le folosiţi în conţinutul dvs. Beneficiile SEO pot aduce mai mult trafic, ajutând site-ul dvs. să se claseze mai bine în rezultatele motoarelor de căutare. În plus, cuvintele cheie pot ajuta vizitatorii potenţiali să înţeleagă mai bine scopul şi domeniul site-ului dvs.

Din fericire, procesul de căutare a cuvintelor cheie pentru numele dvs. de domeniu este acelaşi cu găsirea cuvintelor cheie eficiente pentru alte utilizări. Puteţi utiliza instrumente precum Google Keyword Planner pentru a căuta termeni care au atât un volum mare de căutare, cât şi (în mod ideal) concurenţă redusă. Căutaţi un cuvânt cheie care să reprezinte website-ul şi conţinutul dvs. în ansamblu.Pasul 2: Utilizează un generator de nume de domenii

După ce aveţi câteva opţiuni de cuvinte cheie este timpul să vă faceţi o idee asupra numelui de domeniu. Deşi puteţi face acest lucru fără instrumente speciale, adesea este dificil deoarece veţi găsi multe nume de domenii care sunt deja luate.

Utilizarea unui generator de nume de domeniu (de ex. Domain Wheel) vă poate ajuta să simplificaţi procesul. Acesta va face munca de brainstorming pentru dvs. şi va arăta care nume de domenii sunt disponibile.

Tot ce trebuie să faceţi este să introduceţi un cuvânt cheie în caseta de căutare. Pentru a ilustra acest lucru, să ne imaginăm că doriţi să începeţi o afacere de hosting, iar pentru cuvântul cheie v-aţi decis doar asupra cuvântului „hosting”. La introducerea termenului respectiv în bara de căutare va returna rezultatele următoare:

Generator de nume de domenii

După cum puteţi vedea, există o mulţime de variante dintre care puteţi alege. Dacă nu vă place niciuna, puteţi încerca un cuvânt cheie uşor diferit, să derulaţi în jos pentru idei aleatorii şi sugestii de cuvinte cheie, sau să mai adăugaţi un cuvânt şi să faceţi o nouă căutare. Vă recomandăm să alocaţi suficient timp şi să alegeţi câteva opţiuni de nume de domenii, astfel încât să le puteţi restrânge în pasul următor.Pasul 3: Alege cel mai bun nume de domeniu pe baza unor criterii simple

Dacă sunteţi gata să vă restrângeţi lista şi să finalizaţi procesul de alegere a unui nume de domeniu perfect, ţineţi cont că o parte a acestui proces este subiectivă – la urma urmei, este important să alegeţi un nume de domeniu care vă place. Cu toate acestea, există şi câteva criterii simple pe care le puteţi utiliza pentru a face decizia mai uşoară. 

Pentru cele mai bune rezultate, un nume de domeniu perfect trebuie să fie:

Concis şi clar. Numele lungi şi confuze sunt mai greu de reţinut şi mai uşor de scris greşit;

Creativ şi uşor de ţinut minte. Cu cât puteţi face mai unic numele de domeniu (păstrându-l clar şi concis), cu atât va fi mai memorabil;

Uşor de citit, tastat şi pronunţat. Evitaţi numerele şi caracterele speciale, deoarece pot genera confuzie atunci când sunt rostite cu voce tare. Cereţi prietenilor să pronunţe numele domeniului astfel încât să obţineţi o primă părere cu privire la acesta.

Este  important să luaţi în considerare extensia numelui dvs. de domeniu (partea de la sfârşitul domeniului – .com, .org, .net etc). Pentru multe website-uri, .ro este cea mai bună alegere, deoarece este ceea ce se aşteaptă majoritatea vizitatorilor vorbitori de limbă română şi este în acelaşi timp cel mai uşor de reţinut. Cu toate acestea, este din ce în ce mai greu să găsiţi nume de domenii .ro interesante, iar utilizatorii încep să se obişnuiască şi cu alte extensii.

Ţineţi cont că TLD-urile care se aplică unei anumite regiuni (cum ar fi .ro, .de sau .it etc.) sunt utilizate de Google pentru a încadra site-urile web care vizează o anumită regiune, deci alegeţi aceste extensii cu atenţie.Pasul 4: Înregistrează numele de domeniu

După ce vă decideţi asupra combinaţiei corecte de nume de domeniu şi TLD, următorul pas este să verificaţi disponibilitatea numelui de domeniu. Odată ce aţi stabilit că domeniul dorit este disponibil puteţi trece la înregistrarea propriu-zisă, însă în general puteţi achiziţiona un nume de domeniu atunci când alegeţi un pachet de găzduire web. Puteţi cumpăra un nume de domeniu printr-un registrar de domenii sau printr-o companie de hosting.

Desigur, nu trebuie să achiziţionaţi serviciul de găzduire web şi numele de domeniu din acelaşi loc. Dacă alegeţi un nume de domeniu din altă parte, îl puteţi conecta ulterior la site-ul dvs. nou sau existent. Modul în care funcţionează va depinde de gazda web pe care aţi ales-o. Ar trebui să consultaţi şi documentaţia furnizorului dvs. sau să solicitaţi ajutorul echipei de asistenţă la efectuarea transferului.

Alegerea unui nume de domeniu potrivit pentru website-ul dvs. poate părea dificilă la început. Cu toate acestea, cu puţin timp, documentare şi instrumentele potrivite procesul poate fi mult simplificat.
Cum să alegi un nume de domeniu perfect în 4 paşi simpli publicat: 2024-02-09T14:30:17+02:00, actualizat: 2024-02-09T16:00:04+02:00 by WHD.ro [ Web Hosting & Design ]