Cum aflu vechimea unui domeniu

Vârsta unui nume de domeniu este un criteriu folosit de motoarele de căutare pentru a clasa un site web. De aceea, cu cât un domeniu web de internet are vârsta mai mare, cu atât mai bine poate fi poziţionat la căutări.

Domeniile şi site-urile web cu vechime mai mare denotă mai multă stabilitate şi oferă mai multă credibilitate motoarelor de căutare.

Cum aflu vechimea unui domeniu

Secretul aflării vechimii unui domeniu constă în descoperirea primei date de înregistrare, apoi se calculează vârsta domeniului până în ziua de azi.

Cum există foarte multe tipuri de domenii, administrate prin diverse locuri, cu diverse restricţii GDPR, cu tot mai multe protecţii şi chiar erori de interogare, cel mai bine este să procedaţi cum vă recomandăm în continuare.

Cum aflu vechimea unui domeniu

1. Domeniu înregistrat personal

Atunci când este vorba de un domeniu înregistrat personal în trecut, puteţi afla vechimea unui domeniu căutând factura sau vizualizând rapid în Secţiunea Client data înregistrării acestuia.

La RoTLD, data înregistrării domeniului o veţi afla în secţiunea Administrare On-Line.

Atenţie: Dacă aţi transferat domeniul pe parcurs la diverşi registrari, data înregistrării din secţiunea Client va fi data transferării şi nu data primei înregistrări a domeniului.

2. Domeniu oarecare (înregistrat de altcineva)

Dacă, indiferent de motiv, doriţi să aflaţi vechimea unui domeniu oarecare de pe internet, atunci puteţi utiliza un instrument online care returnează vârsta domeniului după ce interoghează multiple baze de date Whois. Veţi putea afla astfel dacă domeniul respectiv este abia apărut sau dacă are deja ani buni de existenţă.

Vă recomandăm 2 instrumente online pentru vechimea domeniului:

Domain Age Checker (1)
Extrage de pe internet data primei înregistrări şi calculează vârsta domeniului.

Domain Age Checker (2)
Extrage de pe internet data primei înregistrări, calculează vârsta domeniului şi oferă în plus o serie de metrici ai domeniului foarte utili pentru cei avansaţi (DA, PA, TB, QB, PQ, MT, SS, OS, Age, Alexa, TC, TF, CF, IX, DF, BL, DH, MD).

3. Nu aţi reuşit să aflaţi vechimea domeniului în mod direct?

Dacă un anumit domeniu este protejat, atunci vechimea este posibil să nu poată fi determinată cu ajutorul instrumente anterioare.

Din fericire mai există o soluţie: analizarea istoricului domeniului/site-ului şi aflarea celei mai vechi date memorate.

Wayback Machine
Afişează istoricul domeniului/site-ului şi capturi memorate în timp.

Notă: Aici puteţi afla dacă altcineva a deţinut domeniul înaintea dvs. şi, după caz, puteţi cerceta când a fost abandonat domeniul, ce activitate s-a desfăşurat pe site etc.


Cum aflu vechimea unui domeniu publicat: 2022-01-20T15:26:05+02:00, actualizat: 2022-01-20T16:39:08+02:00 by WHD.ro [ Web Hosting & Design ]