Sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu

Alegerea unui nume de domeniu este o treabă cât se poate de serioasă pentru că pe acel nume veţi clădi toată activitatea, ani buni la rând. Sunteţi la început de drum şi trebuie să alegeţi un nume de domeniu pentru site-ul dumneavoastră? Iată câteva idei şi sfaturi de care trebuie să ţineţi cont:

Numele domeniului

Dacă aveţi în minte o denumire exactă şi vi-o doriţi cu orice chip, atunci problema este oarecum rezolvată. Dacă nu sunteţi decis este bine să cereţi sfatul web-designerului dvs. care are mult mai multă experienţă la capitolul optimizare SEO.

Numele domeniului este recomandat a fi ales ca un cuvânt sau o compunere de termeni/cuvinte cheie care vă descriu cel mai bine sau vă avantajează precum: brand, denumire firmă, domeniu activitate, produse, locaţie, nume etc.

Lungimea domeniului

Ideal este ca numele să nu fie prea lung şi să conţină maxim 2-3 cuvinte.

Extensia domeniului

Dacă vă doriţi un nume de domeniu cu extensia .ro este bine să vă informaţi suplimentar privind regulile ROTLD.

Sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu

Cratime, cifre în domeniu

Nu folosiţi mai mult de 1-2 cratime. Inseraţi cifre doar dacă nu le puteţi evita.

Pronunţia, scrierea, memorarea domeniului

Verificaţi şi alegeţi varianta de nume care se pronunţă, se tastează şi se memorează cel mai uşor.

Gândiţi-vă încă de pe acum la uşurinţa utilizării numelui de domeniu, la promovare şi branding, la imprimarea pe cărţile de vizită şi la uşurinţa cu care este pronunţat într-un dialog sau în reclamele audio.

Unicitatea domeniului

Numele ales trebuie să fie unic şi pe cât posibil să nu se confunde uşor cu cele existente deja. Evitaţi din start neplăcerile ce pot duce la litigii în viitor.Sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu publicat: 2021-09-09T09:52:17+03:00, actualizat: 2021-09-09T11:08:35+03:00 by WHD.ro [ Web Hosting & Design ]