Dezavuarea linkurilor (Disavow links)

Instrumentul pentru dezavuarea linkurilor este un instrument relativ nou, nu foarte cunoscut. Vom încerca pe scurt să elucidăm misterul uneltei pe înţelesul tuturora.

Disavow links este un instrument ce aparţine de Google Webmaster Tools (GWT) şi care poate fi folosit atunci când există probleme legate de linkurile ce vin spre site şi care afectează negativ rank-ul site-ului. Dacă în Webmaster Tools aţi primit un mesaj prin care Google vă informează că aveţi „linkuri nenaturale” către site-ul dumneavoastră atunci va trebui să luaţi măsuri pentru corectarea acestei probleme. În primul rând este recomandată eliminarea directă a linkurilor cu problemele semnalate. Fiind însă vorba de proprietatea altcuiva, nu întotdeauna se poate duce la bun sfârşit această acţiune. În aceste cazuri, imposibil de rezolvat prin prima metodă, se recomandă dezavuarea linkurilor respective.

Specialiştii Google avertizează că funcţia trebuie utilizată corect şi cu precauţie, în caz contrar aceasta putând afecta performanţa site-ului în rezultalele căutărilor pe Google. Nu respingeţi linkuri bănuite ci doar pe cele de care sunteţi sigur că dăunează. Nu respingeţi zeci de linkuri la grămadă când poate doar unul singur este dăunător. Dacă aveţi nevoie de acest tool şi ştiţi bine ce aveţi de făcut, îl puteţi accesa doar de aici: Disavow links.

Disavow-Links

După ce selectaţi site-ul vizat, uploadati un fişier .txt ce va conţine pe fiecare linie adresele URL pe care doriţi să le respingeţi. Fişierul este unic pentru fiecare site şi poate avea maxim 2 MB. Pentru a adăuga adrese noi, sau pentru şterge site-uri eliminate din greşeală, trebuie să downloadati fişierul, să-l modificaţi şi să-l uploadati iar. Iată un exemplu de fişier:

# eliminare site întreg
domain:domeniu-nedorit1.ro

# eliminare pagină individuală
http://www.domeniu-nedorit2.ro/pagina-nedorita.html

Despre dezavuarea linkurilor mai trebuie să ştiţi că rezultatele se pot vedea după multe săptămâni, adică abia după ce vor fi reindexate linkurile sugerate. Disavow nu este o directivă ci este o „puternică sugestie” venită din partea proprietarului de site, astfel Google îşi rezervă dreptul de a decide uneori după propria-i judecată.


Dezavuarea linkurilor (Disavow links) publicat: 2013-10-07T21:40:27+03:00, actualizat: 2017-08-22T23:24:38+03:00 by WHD.ro [ Web Hosting & Design ]