Site pentru mobil: Reguli de bază în noul design

Deşi se face cu paşi mici, trecerea la versiunile site-urilor pentru mobile este inevitabilă. Site-urile sunt din ce în ce mai mult accesate de pe telefoane mobile şi tablete, atât pentru căutări cât şi pentru cumpărături, aşadar de ce să nu fiţi pregătiţi pentru noii clienţi sosiţi în număr tot mai mare şi pe această rută. Vă gândiţi şi dumneavoastră la o versiune pentru mobil? Iată câteva idei de bază de care trebuie să ţineţi cont neapărat în noul design pentru o reuşită sigură:

1. Când un site ia naştere, acesta are un obiectiv clar, de exemplu de a vinde un produs. Întreaga atenţie se va concentra astfel în final pe butonul cumpără sau adăugă în coş. În versiunea mobilă acest buton minune ce îndeamnă la acţiune, numit şi call-to-action, va trebui să fie mare şi uşor de apăsat, amplasat cât mai la îndemână, sus şi centrat în zona cu cea mai proeminentă vizibilitate.

2. Ghidarea vizitatorului către ceea ce îşi doreşte din site-ul dumneavoastră trebuie să se facă, în versiunea mobilă, prin meniuri simple ce conţin categorii distincte cât mai scurte şi sugestive. De evitat aşadar submeniurile multiple şi excesul de opţiuni ce fac navigarea dificilă în acest caz.

Site-pentru-mobil

3. Meniurile simple vor reduce numărul de paşi prin care vizitatorul se îndepărtează de prima pagină a site-ului. Dacă totuşi sunt necesari anumiţi paşi în profunzimea site-ului, oferiţi cât mai la îndemână posibilitatea de a reveni pe prima pagină, afişând calea urmată cu link către homepage. Nu uitaţi să puneţi link către homepage chiar pe logoul site-ului aflat de regulă în stânga sus.

4. Odată planificată ghidarea, prin meniuri de tip butoane text sau grafice, trebuie evitată intercalarea bannerelor printre acestea pentru că vizitatorii vor fi derutaţi în logica navigării. Mai mult, bannerele şi promoţiile pot distrage un potenţial client de la finalizarea imediată a unei comenzi şi îl pot retrimite către alte pagini pentru a relua un alt traseu de navigare. Despre bannerele Adsense probabil ştiţi deja că nu este indicat să le montaţi în anumite cazuri pentru că veţi câştiga doar câţiva cenţi, cu părăsirea site-ului de către vizitatori, în locul efectuării unor vânzări ce ar aduce un profit mult mai mare …


Site pentru mobil: Reguli de bază în noul design publicat: 2014-07-27T07:11:43+03:00, actualizat: 2017-01-02T19:16:54+02:00 by WHD.ro [ Web Hosting & Design ]