Cum poţi face curăţenie pe blogul tău cu un singur click!

Dacă aveţi un blog pe platforma WordPress atunci poate sunteţi interesaţi şi cum să faceţi curăţenie în el. Odată cu trecerea timpului datele se adună continuu şi rămân grămadă acolo, îngreunând activităţile şi ocupând foarte mult spaţiu. Din fericire există un plugin foarte util ce poate face curăţenia şi optimizarea blogului cu doar un singur click!

WP-Optimize a fost testat timp îndelungat şi a primit din partea utilizatorilor un rating foarte bun. Cu un singur click se pot face mai multe operaţii de curăţare şi optimizare a blogului, sau chiar mai mult, acest proces se poate automatiza după o programare dorită.

Primul obiectiv al acestui plugin este curăţarea reviziilor adunate de-a lungul scrierii articolelor. Este posibil ca pentru un singur articol publicat în trecut să menţineţi câteva zeci de revizii reziduale, despre care probabil nici nu ştiaţi că există memorate. În cazul mai multor zeci de articole, dacă veţi face un calcul aproximativ veţi obţine un rezultat de ordinul sutelor sau miilor de asemenea texte inutile.

După ce a păstrat doar articolele publicate, aruncând în eter toate textele intermediare, WP-Optimize trece la o altă curăţare, şi anume aceea a auto draft-urilor şi a posturilor şterse dar rămase în coşul de gunoi. Comentariile de tip spam, comentariile neaprobate, cât şi comentariile şterse şi uitate în coşul de gunoi, sunt în vizor în următorii paşi de curăţare. De regulă, odată ce aţi decis să ştergeţi posturile şi comentariile, acestea nu vor dispărea complet ci vor fi doar mutate în coşul de gunoi. WP-Optimize vă va ajuta şi la acest capitol să scăpaţi de toate acestea efectuând o ştergere reală şi definitivă.

wp-optimize

Există şi câteva opţiuni marcate cu roşu pe care dacă le veţi selecta veţi şterge înregistrările de tip Pingback, Trackback şi Transient options. Pe acestea însă trebuie să le bifaţi doar dacă le înţelegeţi şi ştiţi sigur că doriţi eliminarea lor.

În încheierea operaţiilor de curăţare, WP-Optimize va face o optimizare a tabelelor din baza de date, operaţie ce va reduce spaţiul ocupat şi va îmbunătăţi performanţa generală. De altfel, înainte de lansarea optimizării veţi putea vizualiza mărimea fiecărei tabele şi spaţiul individual şi total ce poate fi eliberat.

Nu uitaţi să faceţi o copie de siguranţă înaintea primei utilizări. Ulterior, odată ce aţi căpătat încredere şi mai ales dacă ştiţi că scrieţi intens pe blog, puteţi programa pluginul astfel încât să efectueze automat aceste operaţii zilnic, săptămânal, bisăptămânal sau lunar, cu notificarea acţiunii pe email.

WP-Optimize poate fi descărcat de aici: WordPress Plugins » WP-Optimize



Cum poţi face curăţenie pe blogul tău cu un singur click! publicat: 2016-09-08T17:47:01+03:00, actualizat: 2017-01-02T19:16:53+02:00 by WHD.ro [ Web Hosting & Design ]